Uitgerust terug van vakantie?
Mooi! Op naar de volgende burn-out.

Een burn-out ligt bij steeds meer mensen op de loer. Dertig jaar geleden keken we nog wat vreemd op als iemand vertelde over stress en overspannenheid. Tegenwoordig is de kans groot dat we bij onszelf burn-outklachten herkennen. Waar gaat het mis?

Eerst wat cijfers

In 2014 liep 1 op de 7 mensen (ruim 14%) rond met burn-outklachten. (1)  In het onderwijs is dat zelfs 1 op de 5 mensen, ruim 21%. In België bleek dat het aantal mensen dat langer dan een jaar ziek thuis zat, in de afgelopen 10 jaar met bijna 70% is gestegen. (2)  Ik verwacht dat dat niet veel zal verschillen van het percentage in Nederland.

Werknemers melden zich in totaal maar liefst 7,5 miljoen dagen per jaar ziek ten gevolge van werkstress, een kostenpost van 1,8 miljard euro. (3)

Natuurlijk gaat het niet alleen over cijfers en geld. Dit gaat over mensen. Over hoe mensen kunnen ‘dealen’ met de maatschappij, ons leven, werk, digitalisering, etcetera.

Pleisters

Het bedrijfsleven probeert angstvallig grip te krijgen op burn-outklachten door allerhande cursussen aan te bieden: leren plannen, leren mediteren, leren loslaten, leren nee-zeggen, leren voor jezelf op te komen, leren tijd voor jezelf te nemen en zelfs een vakantie om eens goed bij te komen. Toch blijft het aantal mensen met een burn-out toenemen. Waar gaat het mis?

Veel van de technieken die worden aangeboden om van een burn-out af te komen, zijn slechts gericht op het veranderen van ons gedrag en de wereld buiten onszelf. De ervaring leert dat dit geen duurzaam effect heeft. Zodra de omstandigheden veranderen, steken oude (onbewuste) patronen de kop weer op met dezelfde klachten als gevolg. Dit komt doordat de aangeboden technieken geen werkelijke verandering hebben bewerkstelligd. Ze hebben de werkelijke oorzaak van de burn-out niet aangepakt en zijn uiteindelijk slechts een pleister op de wond.

En als de oorzaak van de burn-out niet is aangepakt, kan het zomaar zijn dat je uitgerust terugkomt van vakantie en je jezelf regelrecht de volgende burn-out inwerkt.

De daadwerkelijke oorzaak van een burn-out ligt in onszelf in relatie tot onze context, de wereld buiten onszelf. Wat maakt dat de buitenwereld zó’n impact op je binnenwereld heeft, dat je in een burn-out belandt? Je zult naar binnen moeten om te ontdekken wat jouw antwoord op die vraag is.

“Who looks outside, dreams.
Who looks inside, awakes.”

C.G. Jung

Van buiten naar binnen

Het is de kunst om de focus van buiten naar binnen te verleggen. In het coachen noemen we dat reflecteren. Daarbij leer je niet alleen te kijken naar wat je al van jezelf weet en begrijpt, maar vooral dat te ontdekken waar je je nog niet bewust van bent.

Denk aan het welbekende voorbeeld van de ijsberg. Wat je kunt zien, is het topje boven water. Daar ben je je bewust van je gedrag, je gevoel en het effect ervan op je leven. Maar de meeste sturing (en drijfkracht) zit onder het wateroppervlak, in je onbewuste. Daar ligt de bron van je patronen, gewoontes, angsten, verlangens. Daar liggen je verborgen juwelen.

Als coach begeleid ik mensen naar dit onbewuste. Coaching vergelijk ik met ‘de reis van de held’ van Joseph Campbell. Je gaat, al dan niet gedwongen, op avontuur en moet daarbij het lef hebben om naar jezelf te kijken. Je moet het lef hebben om aan jezelf te willen werken. Die reis is leuk, leerzaam en vooral confronterend.

Aan het einde van de reis is er iets wezenlijks veranderd: je bent meer jezelf dan ooit. Wat dat zelf is? Daar heb jij alleen de juiste woorden voor.

Coaching & burn-out

Een burn-out gaat niet over wat je wél over jezelf weet, maar juist over wat je níét over jezelf weet. Dat maakt coaching bij uitstek een krachtige en toekomstgerichte interventie waarbij jijzelf centraal staat en niet de buitenwereld. Je wordt je meer en meer bewust van wie je werkelijk bent en hoe je vanuit je werkelijke zelf stappen kunt zetten naar het leven dat je wilt leiden.

Minder afhankelijk, meer oprecht, meer jezelf.

Interesse?

Neem gerust contact op.

Kijk verder op mijn website voor informatie over coaching, training en workshops.