In het zakenleven wordt er veelal een coach ingeschakeld als er ‘problemen’ zijn die binnen de organisatie de normale gang van zaken verstoren of nog erger, een situatie onwerkbaar maken. Een coach is dus vaak een brandjesblusser óf de laatste strohalm om iemand of een team op de rit te krijgen.

En dat is bijzonder.

Stel je voor dat bij het Nederlands Elftal 23 voetballers iedere twee jaar bij elkaar komen om een EK of WK te spelen, maar er is geen coach. Want er is vanuit de KNVB duidelijk opdracht gegeven wat ze moeten doen (WINNEN!) en er is na zoveel jaar training voldoende geïnvesteerd, geleerd en ervaring opgedaan om tot resultaat te komen. Wat zou er dan gebeuren?
Het is natuurlijk niet bewezen, maar de kans is groot dat ze verliezen. Hoezo? Omdat ieder individu en team een coach nodig heeft om optimaal te presteren. Een coach kan namelijk feedback geven, ziet dingen die je als speler niet kunt zien, gaat wat lastig is niet uit de weg, houdt zich met zaken bezig zoals het inrichten van een training en stemt verschillende doelen en verlangens af zodat de speler optimaal kan presteren.

“You are never done. Everybody needs a coach”
Atul Gawande – Amerikaanse arts en schrijver.

Wellicht zie je hier de vergelijking met het zakenleven. In het algemeen gaat men na de studie (de investering, lering en ervaring) beginnen met werken en ontbreekt vervolgens het belangrijkste element die direct verband houdt met het persoonlijk ontwikkelen en presteren: de onafhankelijke professional (voorheen de taak van de docent, begeleider). Vanaf dat moment volg diegene in het werkende leven waarschijnlijk wel cursussen om je kennis op te halen, maar blijft het werkelijk accelereer en presteren op hoog niveau achterwege. Hoezo? Omdat know-how belangrijk is, maar niet zaligmakend mag zijn als het gaat om presteren. We mogen ons tegelijk ook veel meer richten op de  persoonlijke ontwikkeling, zoals de ontwikkeling van het zelfbewustzijn, de identiteit (Ik & de ander), het eigen talent en potentieel, het vergroten van de kwaliteit van het leven en het realiseren van dromen.

“We all need people who give us feedback. That’s how we improve”
Bill Gates

Ik ben coach van beroep en ben natuurlijk de eerste die coaching zal aanbevelen. Maar gelukkig wordt coaching ook aanbevolen door andere mensen die geen coach zijn, maar wel op top-niveau blijven presteren.

“Why everybody needs a coach!”

“Want to get great at something? Get a coach”

“Everybody needs a coach” Bill Gates & Eric Schmidt

Heb je interesse in Coaching of ben je benieuwd naar Coaching Business Partnership, neem dan gerust contact op.

Lees hier mijn artikel over de verpaupering van coaching en waarom een goed opgeleide en gecertificeerde coach van belang is.